Школска 2012/2013. година: 

  1. Учешће и пласман у полуфинале на интернационалном турниру у оквиру Светског форума младих (Ирска),Вукан Марковић,Соња Баџа,IV/3

 

Школска 2013/2014. година:

  1. Учешће (Нестор Јанковић и Дања Дрндарски, 12. говорничко место) и пласман у полуфинале (Анђелка Средојевић III/1, 15. говорничко место) на турниру „Монопол” (Економски факултет)
  2. Учешће на интернационалном турниру „BBU Open” (Клуж, Румунија) (Нестор Јанковић и Дања Дрндарски, III/1)

 

Школска 2014/2015. година:

  1. Учешће на интернационалном турниру „Thessaloniki Open” у Солуну (Нестор Јанковић и Дања Дрндарски, IV/1)
  2. Учешће на турниру “Децембарац” (Правни факултет),Марко Еделман,Тијана Ђорђевић,Ленка Даниловић,Лара Ђелевић(I-4),Нестор Јанковић и Дања Дрндарски на овом турниру учествовали су у улози дебатних судија-Нестор Јанковић пласирао се у судијско полуфинале.
  3. Учешће на турниру „Монопол“,Економски факултет (Лара Ђелевић,Ленка Даниловић,Тијана Ђорђевић-I/4),Бобан Живановић (II/6),Ана Филиповић (II/2),Нестор Јанковић и Дања Дрндарски (IV/1) остварили су пласман у полуфинале овог турнира,а Нестор Јанковић освојио је прво говорничко место.

 

Школска 2015/2016. година: 

  1. ,,Дебатни дан” Дебатни клуб Прве београдске гимназије је домаћин такмичења дебатних клубова београдских средњих школа, Правно-пословна и Филолошка гимназија
  2. Учешће на међународном турниру за почетнике у Будимпешти (Никола Јовановић III/4, Тијана Ђорђевић II/4)
  3. Дебатни турнир у Гимназији „Свети Сава“ (Драган Џивџановић, Милена Баљак II/6 – пласман у финале
  4. Дебатни турнир „Монопол“, Економски факултет (Ленка Даниловић II/4, Ана Филиповић III/1 – освојено прво место у категорији средњошколских тимова,  Драган Џивџановић, Милена Баљак II/6 – четврто место на турниру, пласман у полуфинале, Драган Џивџановић проглашен најбољим говорником у средњошколској категорији и заузео једанаесто место у укупном пласману свих говорника турнира)
  5. Дебатни турнир у Трећој београдској гимназији (Драган Џивџановић, Милена Баљак II/6 – прво место у категорији дебатног тима, Драган Џивџановић – проглашен најбољим говорником турнира)

 

Школска 2016/2017. година:

  • У октобру 2016. године у свечаној сали школе одржане су две промотивне дебате. Реализовали су их старији чланови Дебатног клуба ( Ленка Даниловић III/4, Ана Филиповић IV/1, Драган Џивџановић, Милена Баљак III/6 у сарадњи са студентима Факултета политичких наука и Правног факултета, а присуствовао је већи број ученика првог, другог и четвртог разреда.

Овим дебатама присуствовао је и представник Министарства просвете, који је изразио изузетно задовољство и све похвале реализацији ваннаставних активности Дебатног клуба.

  1. Учешћенатурниру „ДебатнитурнирДеветебеоградскегимназије“ , Деветабеоградскагимназија, 25. и 26 фебруар (тимАлександарМилић, ПредрагПијевчевић I I  /5 , оствариоулазакуфинале, тимЈанаМитровић, ТамараБулатовић I I/6, освојиојетурнир.  ПредрагПијевчевићосвојиоје 10. говорничкоместо.)
  2. Припрема турнира „Дебатни турнир Прве београдске гимназије“ и учешће на истом, 25. и 26. март 2017.(тим Драган Џивџановић, Милена Баљак III/6 , освојен турнир; тим Александар Милић, Предраг Пијевчевић II /5, полуфинале; Тамара Булатовић II/6, остварила је улазак у финале. Драган Џивџановић, 1. говорничко место; Милена Баљак и Предраг Пијевчевић, 4. говорничко место; Александар Милић, 6. говорничко место). Ленка Даниловић III/4 и Ана Филиповић IV/1, биле су главни организатори турнира.
  3. Учешће на турниру „Монопол“ , на Економском факултету, 13. и 14. мај 2017. (Драган Џивџановић, Милена Баљак III/6 учешће у финалу, Александар Милић, Предраг Пијевчевић  II  /5, Јана Митровић, Тамара Булатовић II/6)

 

Школска 2017/2018. година:

  1. У октобру 2017. године у свечаној сали школе одржана је промотивна дебате и обележена петогодишњица постојања Клуба.

Реализовали су је старији чланови Дебатног клуба ( Ленка Даниловић 4/4, Драган Џивџановић, Милена Баљак 4/6,Тамара Булатовић,Јана Митровић 3/6,Предраг Пијевчевић,Александар Милић 3/5) у сарадњи са студентима Правног факултета, а присуствовао је већи број ученика првог, другог и четвртог разреда.

  1. На међународном дебатном турниру за почетнике,одржаном 16. и 17.децембра 2017.године,у организацији и просторијама Правног факултета Универзитета у Београду,учествовало је 7 тимова(13 ученика) Прве београдске гимназије.

Три тима су се пласирала у полуфинале турнира, а тим који је прошао у финале направио је велики успех и освојио турнир. Тим су чиниле Леа Поповић и Маја Крстић 1/7 и постале прве средњошколке које су освојиле овај престижни турнир.

  1. На квалификационом турниру,одржаном 10.фебруара 2018.године на Правном факултету у Београду,ученици Драган Џивџановић,Милена Баљак 4/6,Предраг Пијевчевић 3/5 остварили су пласман у тиму који ће представљати Србију на средњошколском светском дебатном првенству,које ће се одржати од 17.до27.јула 2018.године у Хрватској.
  2. место у финалу турнира ,,Монопол” на Економском факултету, Предраг Пијевчевић и Александар Милић 3/5. Александар најбољи говорник турнира, Предраг 4. говорничко место
  3. место у финалу почетничке категорије међународног турнира ,, Budapest Open 2018”, Предраг Пијевчевић и Александар Милић 3/5
  4. Организација дебатног турнира у нашој гимназији, Драган Џивџановић и Милена Баљак 4/6

Финале- Предраг Пијевчевић и Александар Милић 3/5

Александар најбољи, Предраг Пијевчевић други најбољи говорник

  1. Финале дебатног турнира у Четрнаестој београдској гимназији и најбољи говорник турнира- Тамара Булатовић 3/6
  2. Међународни турнир ,, Middle Man” на Факултету организационих наука- Драган Џивџановић финале и треће говорничко место
  3. место отворене категорије на међународном турниру ,, Zagreb Open 2018” Милена Баљак 4/6 и Предраг Пијевчевић 3/5

Школска 2018/2019. година:

1. У октобру 2018. године у свечаној сали школе одржана је промотивна дебата.
Реализовали су је старији чланови Дебатног клуба (Тамара Булатовић 4/6,Предраг Пијевчевић, Александар Милић 4/5, Елена Гошњић и Александра Николић 2/5, Маја Крстић 2/7 као и бивши чланови клуба Драган Џивџановић и Милена Баљак).
2. Међународни турнир ,,MVP Open 2018.” Факултета организационих наука Универзитета у Београду: Предраг Пијевчевић 4/5 је у тиму са бившим чланом клуба Миленом Баљак освојио прво место на турниру тимски и био пето говорник турнира индивидуално.
3. У сарадњи пет дебатних организација са Балкана, од 11. до 18. новембра 2018. године, одржана је Балканса дебатна академија (Balkan Debate Academy) на којој су, међу представницима Србије, била 2 наша ученика: Елена Гошњић 2/5 и Вук Рикановић 3/7. У комбинованим тимовима са осталим учесницима, Елена је остварила учешће у финалу, а Вук је заузео пето тимско место.
4. На Правном факултету одржан је традиционални регионални почетнички
турнир ,, Децембарац” (15. и 16.децембар 2018). И ове године смо били
најбројнија средња школа, а и делили смо прво место,по броју учесника, са
Правним факултетом. Нашу школу представљало је 6 тимова и 5 судија.
Страхиња Батањски 1/6 и Теодор Крстић 1/6 остварили су највећи успех,
пласманом у четвртфинале, док је Теодор добио награду за другог,
најбољег средњошколског говорника.
Предраг Пијевчевић 4/5 учествовао је у организацији турнира и судио у
четвртфиналу и полуфиналу.
5. Наши ученици, Тамара Булатовић 4/6, Александар Милић 4/5, Предраг
Пијевчевић 4/5, Александра Николић 2/6 и Елена Гошњић 2/6 учествовали
су у снимању емисије „Пази младост!”,у продукцији РТС-а.
Снимање је реализовано 23. децембра, а емисија ће се емитовати у току
2019. године.
6. На престижном међународном турниру ,, PEP IV 2019” на Високој школи за пословну економију и предузетништво, наш ученик Предраг Пијевчевић је био међу судијама турнира и судио је полуфинале.
7. Средњошколски дебатни турнир гимназије Свети Сава: наша ученица Тамара Булатовић 4/6 је била међу главним судијама турнира док су наши ученици Александар Милић и Предраг Пијевчевић 4/5 освојили прво место на турниру тимски. Александар је био први, а Предраг други говорник турнира. Учешће су остварили и Теодор Крстић 1/6, Страхиња Батањски 1/7, Милан Радивојевић ¼ и Александра Милутиновић 1/8.
8. Квалификациони турнир за Европско универзитетско првенство које ће се одржати у Атини од 3. до 10. августа 2019. године, одржан је на Правном факултету. Предраг Пијевчевић 4/5 се са бившим чланом нашег клуба Драганом Џивџановићем квалификавао као трећи најбољи тим из Србије
9. Средњошколски дебатни турнир Прве београдске гимназије у склопу обележавања 180 година постојања наше школе: Предраг Пијевчевић 4/5 организовао и био међу главним судијама турнира;
Тамара Булатовић 4/6 организација, пласман у полуфинале са Александром Милутиновић 1/8 и друго говорничко место;
Александар Милић организација и суђење.
Елена Гошњић и Александра Николић 2/5 пласман у финале тимски;
Кристина Коцић и Тамара Бабић 4/3 пласман у финале;
Теодор Крстић 1/6, Страхиња Батањски 1/7, Милан Радивојевић, Тодор Вуковић, Петар Јовановић 1/4, Катарина Бацковић 2/5- учешће на турниру.
10. Дебатни турнир ,, Монопол 2019”, Економски факултет Универзитета у Београду: Предраг Пијевчевић и Александар Милић 4/5 пласман у финале, Предраг пети говорник турнира, Александар шести.
Страхиња Батањски 1/7 и Теодор Крстић 1/6 победили у финалу средњошколске категорије.
Вук Рикановић 3/7 се са партнером из Треће београдске гимназије пласирао у полуфинале турнира.
Учешће остварили и Елена Гошњић, Александра Николић, Катарина Бацковић 2/5, Кристина Коцић и Тамара Бабић 4/3.
11. Дебатни турнир Четрнаесте београдске гимназије: Предраг Пијевчевић 4/5 и Александра Милутиновић 1/8 остварили пласман у финале док је Предраг био најбољи говорник турнира. Тамара Булатовић 4/6 и Александар Милић 4/5 су судили на турниру.
12. Српско национално првенство, дебатни турнир ,, Дени Крејн 2019” одржан је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. У конкуренцији најбољих дебатера Србије, Предраг Пијевчевић 4/5 је, са партнером са Физичког факултета, остварио пласман у финале и освојио шесто говорничко место. На турниру су такође учествовали Теодор Крстић 1/6, Страхиња Батањски 1/7, Елена Гошњић, Александра Николић и Катарина Бацковић 2/5.
13. Дебатни турнир Треће београдске гимназије: Предраг Пијевчевић 4/5 је био међу главним судијама турнира и учествовао у организацији истог.
Елена Гошњић и Катарина Бацковић 2/5 су освојиле прво место на турниру тимски; Елена је била други, а Катарина четврти говорник турнира.

Школска 2019/20. година

1.На интернационалном дебатном турниру за почетнике „Децембарац“, који је одржан 14. и 15. децембра 2019. године, ученици Прве београдске гимназије остварили су изузетан успех. Учествовало је укупно осам тимова, са по два ученика: Максим Михаиловић 3/5 и Реља Першић 2/5; Тамара Станковић 2/5 и Сташа Меденица 2/5; Радоња Радоњић 1/6 и Софија Здравковић 1/6; Ана Млађеновић 1/6 и Марко Спасић 1/1; Павле Ковачевић 1/10 и Стефан Мушикић 1/10; Давид Миленковић 1/10 и Жарко Баћовић 1/10; Вукашин Лаловић 2/7 и Алекса Милојковић 1/10; Никола Ристивојевић 1/6 и Лана Лазаров 1/6.
Максим Михаиловић и Реља Першић учествовали су у финалу овог турнира, а Давид Миленковић и Жарко Баћовић учествовали су у четвртфиналу.
Максим Михаиловић понео је титулу најбољег дебатног говорника у средњошколској категорији.

2. На хуманитарном дебатном турниру Пете београдске гимназије, који је одржан 7. и 8. марта 2020. године, ученици Прве београдске гимназије остварили су изузетан успех. Учествовало је укупно четири тима, са по два ученика: Давид Миленковић 1/10 и Жарко Баћовић 1/10; Вукашин Лаловић 2/7 и Борис Петровић 3/5; Страхиња Батањски 2/7 и Теодор Крстић 2/7; Елена Гошњић 3/5 и Катарина Бацковић 3/5.
Елена Гошњић, Катарина Бацковић, Теодор Крстић и Страхиња Батањски учествовали су у полуфиналу овог турнира.
Елена Гошњић понела је титулу најбољег дебатног говорника у средњошколској категорији, док је Катарина Бацковић освојила друго говорничко место у средњошколској категорији.
Током реализације наставе на даљину, радионице у школи нису реализоване, а последња радионица у школи реализована је 5. марта 2020. године. Сва такмичења у области дебате реализована су у онлајн формату.

3. На онлајн дебатном турниру, који је одржан 25. и 26. априла 2020. године, у организацији Уније средњошколаца Србије, а у оквиру пројекта ”Ванредно образовање”, ученици Прве београдске гимназије остварили су изузетан успех.
Вукашин Лаловић 2/7 чинио је део победничког тима турнира.

4. На онлајн дебатном турниру ”Виртуелна комуникација”, који је одржан 9. и 10. маја 2020. године, у организацији Отворене комуникације, ученици Прве београдске гимназије остварили су изузетан успех.
Учествовала су два тима: Давид Миленковић 1/10 и Жарко Баћовић 1/10; Вукашин Лаловић 2/7 са партнерком из Математичке гимназије, Јованом Павловић. Оба тима пласирала су се у почетничко (новис) финале турнира.
У новис категорији, наши ученици остварили су следећи успех: Давид Миленковић освојио је пето говорничко место; Жарко Баћовић освојио је седмо говорничко место; Вукашин Лаловић освојио је десето говорничко место.

Школска 2020/21. година

У првом полугодишту школске 2020/21. године радионице Дебатног клуба Прве
нису реализоване , а у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом и
садржајем Упутства о мерама заштите здравља ученика и запослених за основне и
средње школе.
На иницијативу ученика и у циљу да се у условима наставе на даљину одржи
традиција Дебатног клуба, након непуних 10 година постојања, ученицима је
пружена могућност да, од 1. фебруара 2021. године, путем Гугл учионице, похађају
дебатну обуку за почетнике. Радионице су организовале, држале обуку и
постављале додатни материјал ученице четвртог разреда и активни дебатери, Елена
Гошњић и Катарина Бацковић (4/5).

 

Школска 2021/22.

1.Престижни регионални почетнички дебатни турнир „Децембарац“ је одржан је 11. и 12.децембра на Правном факултету у Београду. Учествовали су ученици средњих школа и факултета.Учесници из наше школе: Нела Нађвински (2/7), Стефан Томић, Уна Матић (2/4), ПавлеУзуновић, Мина Дамњановић (1/9), Вук Цветковић, Миа Нешковић (2/1), Павле Шундерић(2/2) и Анастасија Лена Дакић (1/8). Нела Нађвински проглашена је за најбољег говорника турнира,а уједно и најбољег говорника средњошколског турнира. Она је, такође, са својом партнерком учествовала и у финалу турнира. Поред ње, у елиминационе рунде турнира пласирали су се су и Миа Нешковић и Вук Цветковић.
Као судије на турниру, учествовали су Теодор Крстић (4/6) и Страхиња Батањски(4/7). Страхиња Батањски судио је и у полуфиналу турнира.
Посебно је важно истаћи допринос координатора клуба, матураната и активних дебатера,Теодора Крстића, Страхиње Батањског и Вукашина Лаловића који су редовно одржаваликонтакт са ученицима у смислу обавештавања, реализовали радионице и припреме за турнир,бринули о просторијама школе и безбедности по окончању радионица.Ученик Богдан Вићентић (4/7) посебно је водио рачуна о инстаграм налогу Дебатног клуба. Предавачи који су посебно допринели раду Дебатног клуба су и бивши ученици школе, Катарина Бацковић и Милена Баљак.

2. Дебатни турнир Пете београдске гимназије освојио је ученик Страхиња Батањски са својим партнером. Давид Миленковић и Жарко Баћовић су се пласирали у финале. Страхиња је такође заузео и треће говорничко место. На турниру су учествовали и Вук Цветковић, Анастасија Лена Дакић,Страхиња Пленча и Стефан Томић.

3. Дебатни турнир Економског факултета освојили су Страхиња Батањски и Катарина Бацковић. Средњошколско финале турнира освојили су Давид Миленковић и Жарко Баћовић. Катарина и Страхиња заузели су четврто и пето говорничко место. Вук Цветковић и Давид Миленковић су заузели осмо и десето место.
Такође, учествовали су и Нела Нађвински, Кристина Станић и Стефан Томић.

4.На турниру „Дени Крејн“ у организацији Факултета политичких наука, учествовали Страхиња Батањски, Катарина Бацковић и Вук Цветковић.