ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

14 Новембар 2017 By In Дешавања

Највећи научни фестивал у региону, једанаести по реду, приредио је од 14. до 17. децембра на Београдском сајму најбољу научну забаву за све узрасте. Под слоганом „Један на један” сви заинтересовани и ове године могли су да изађу на црту највећим научним изазовима, али и да у директном контакту са научницима испробају различите научне експерименте и упусте се у незаборавне научне авантуре.


У оквиру фестивала, поставке су имали многобројни факултети и научно-образовне установе а једна од две гимназије са територије Београда, које су учестовавле на Фестивалу науке, била је и наша школа. Назив наше поставке био је „Научна сваштара на традиционалан начин”, а експерименте из физике и хемије изводили су сами ученици. Наш ученик, Лука Савановић одржао је предавање на научној трибини на тему „Физика шута на кош”, које је, по оцени организатора, заокупило највећу пажњу посетилаца.

 

Ученици који су представљали Прву београдску гимназију на фестивалу науке и заслужују посебну похвалу су: Мирковић Михаило, Марија Глигоров, Марко Тинтор, Влаховић Ана, Саковић Маја, Борјан Никола, Катарина Телебак, Братић Ања, Божић Душан, Лука Савановић, Љубојевић Марта, Весић Анђела, Лазаревић Марко, Николић Ирина, Никола Смоловић, Шевић Вања, Пиљак Сара, Тамара Бјељац, Ђокић Ирина, Томов Катарина, Соња Никић, Мујковић Милица, Јованчевић Даница, Аћимовић Анђела, Ђурић Ања, Пејчић Лука, Невена Дедић, Селена Обрадовић, Марко Жежељ, Голубовић Момчило, Жунић Вукашин, Ђуровић Јасна, Лукић Душанка, Марјановић Ана, Павле Лишанин, Миона Терентић, Михаило Граховац, Николић Исидора, Совиљ Маша.

  

Чедо Шкорић, проф. физике

 

http://festivalnauke.org/Program/Beogradski-sajam/Naucna-svastara-na-tradicionalan-nacin

Ви сте овде: Почетна Ученици Дешавања ФЕСТИВАЛ НАУКЕ