ПРЕЗЕНТАЦИОНА ДЕБАТА У ПРВОЈ БЕОГРАДСКОЈ ГИМНАЗИЈИ

08 Новембар 2017 By In Дешавања

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПЕТОГОДИШЊИЦЕ ПОСТОЈАЊА КЛУБА И ПРЕДСТАВЉАЊЕ ДЕБАТЕ КАО НАСТАВНЕ МЕТОДЕ

 

У просторијама свечане сале Прве београдске гимназије, 11. октобра 2017. године одржана је резентациона дебата. Ову активност реализовали су активни чланови Дебатног клуба Прве (Ленка Даниловић 4-4, Драган Џивџановић и Милена Баљак 4-6, Предраг Пијевчевић и Александар Милић 3-5, Тамара Булатовић и Јана Митровић 3-6), као и представници академске дебатне мреже ОТВОРЕНА КОМУНИКАЦИЈА, актуелни светски прваци у дебати и најбољи светски дебатни говорници, Милош Марјановић и Огњен Миладиновић, који су истовремено сарадници Дебатног клуба.

 

Активни дебатери, заједно са Милошем Марјановићем, дебатовали су у британском парламентарном формату, а на тему ОВАЈ ДОМ БИ ДОЗВОЛИО ЗАПОСЛЕНИМА ДА ЗАМЕНЕ СВОЈА РАДНИЧКА ПРАВА ЗА ВЕЋУ ПЛАТУ.
Симулацију суђења реализовао је Огњен Миладиновић.

 

Догађају су присуствовали наставници и ученици Гимназије, родитељи, као и госпођа Гордана Лековић (Министарство просвете). Посебно нас радује да су презентационој дебати присуствовали и некадашњи ученици школе, Вукан Марковић (Ђак генерације 2013. године) и Соња Баџа, који су веома заслужни за настанак Дебатног клуба Прве.

 

Уводном речју присутнима се обратила професор Драгана Стојановић, која прати рад Клуба. Напоменуто је да је ова дебата истовремено прилика да се обележи пет година постојања клуба, као и да се представи дебата у британском парламентарном формату као иновативни метод у настави.

 

На крају, публика је била врло задовољна, а кратак осврт на ток дебате изложио је Огњен Миладиновић.

 

Радионице Дебатног клуба Прве, одржаваће се средом, од 20 часова, а додатне информације могу се добити и на страници фејсбук групе Дебатни клуб Прве.Дебатни клуб Прве

 

Ви сте овде: Почетна Ученици Дешавања ПРЕЗЕНТАЦИОНА ДЕБАТА У ПРВОЈ БЕОГРАДСКОЈ ГИМНАЗИЈИ