ДАНИ МИЛУТИНА БОЈИЋА

25 Април 2017 By In Дешавања

         На иницијативу председника Ђачког парламента, Николе Јовановића, професорке историје Драгане Радосављевић и помоћника директора Милке Кућеровић, Прва београдска гимназија је обележила стогодишњицу смрти нашег великог песника Милутина Бојића.  Манифестацијом под називом  Дани Милутина Бојића,  одржана  је у периоду од 25. до 27. априла.

            Песничко вече, одржано 25. априла 2017. године, окупило је у свечаној сали школе љубитеље поезије. Предавањем о Милутину Бојићу које су одржале ученице трећег разреда, Милица Мијатовић и Драгана Митровић, ђаци и професори су се боље упознали са Бојићевим животом и делом. Стихове славног песника рецитовали су ученици Ђорђе Крстић  4/3 и Данило Танасковић 4/8.

            Предавање о Првом светском рату и страдању српске војске у преласку преко Албаније , одржано је 26. априла. Предавање је одржао Љубомир Марковић, пуковник у пензији, који је и председник Удружења потомака ратника ослободилачких ратова Србије од 1912 - 1920.

            Предавање је такође служило као својеврсан увод у наредно вече, када је 27. априла 2017. године премијерно одиграна историјска драма Краљева јесен. Драма је изведена према оригиналном тексту Милутина Бојића у режији ученика другог разреда, Кристине Коцић и Николе Кљајића.

 

Ви сте овде: Почетна Ученици Дешавања ДАНИ МИЛУТИНА БОЈИЋА