Пројекат ''Connecting Classrooms''

Конектинг класрумс је пројекат који повезује  ученике из различитих крајева Европе и омогућава им сарадњу. Поносни смо што је наша школа испунила тражена очекивања и укључена у пројекат заједно са још девет школа из Србије. Као партнере за сарадњу имамо школе из Словачке, Немачке и Енглеске.

 

 

Да би стекли неопходна знања и вештине за вођење пројекта морали смо да похађамо семинар који је одржан у Зрењанину од 3. до 6. фебруара. Школски парламент је одабрао Вукана Марковића, Миону Марковић и Николу Гладовића који су представљали нашу школу. Семинар је отворио господин Ендрју Глас, директор Бритиш Консила у Србији.

Семинар се састојао од низа предавања и радионица које су замишљене тако да нас обуче да постанемо лидери будућег пројекта у својим школама. Бојана Арсић, професорка енглеског језика и координатор групе школа у Србији одржала је предавање о управљању пројектом у школи и радионицу везану за планирање даљих активности.

Сам циљ пројекта, повезивање ученика из различитих градова, држава и културних средина, делимично је остварен већ овим семинаром јер смо и сами били изненађени колико се разликује живот младих људи у Нишу, Пироту, Зрењанину, Горњем Милановцу...И поред обимног распореда стигли смо и да се дружимо. Као један од лидера, могу слободно рећи да овај пројекат представља прилику да се учини нешто више у српским школама, а ми смо били поносни што представљамо не само своју већ све београдске гимназије.

Шта смо урадили до сада?

  • Послали поздравна писма, разгледнице и поруке са ћељом да се упознамо са ученицима школа из Словачке, Немачке и Енглеске са којима треба да сарађујемо. Наравно, осим редовне поште, комуницирамо и путем Интернета (не тражите нас на Фејсу, нисмо тамо).

Шта радимо сада?

  • Снимамо филм на тему ''Day in a life of student”

Шта ћемо даље радити?

  • Придружите нам се, па ћете сазнати. Програм је намењен ученицима првог и другог разреда, али могу да му се прикључе и старији ученици. Ако добро знате енглески језик, желите да будете креативни и постанете GLOBAL CITIZEN јавите се неком од лидера: Миони Марковић 1-1, Вукану Марковићу 2-3 или Николи Гладовићу 2-4.

Аутор: Никола Гладовић

 

Ви сте овде: Почетна Ученици Connecting Classrooms Пројекат ''Connecting Classrooms''