Конектинг класрумс је пројекат који повезује  ученике из различитих крајева Европе и омогућава им сарадњу. Поносни смо што је наша школа испунила тражена очекивања и укључена у пројекат заједно са још девет школа из Србије. Као партнере за сарадњу имамо школе из Словачке, Немачке и Енглеске.

 

22 Септембар 2012 In Connecting Classrooms

У оквиру пројекта „Connecting Classrooms” наша школа је имала прилике да у периоду од 15. до 22. септембра 2012. угости 10 ученика и 2 професора гимназије Мартинеум из немачког града Халбертштата. Ово је прва у низу посета планираних у оквиру сарадње Прве београдске гимназије и Гимназије Мартинеум, а надамо се и планирању размене ученика са школама из Словачке и Велике Британије, које су нам такође партнери у овом међународном пројекту.

 

 

06 Мај 2010 In Connecting Classrooms

Наша гимназија је од ове школске године део врло великог пројекта Британског савета-Повезивање учионица. Овај пројект је, пре свега замишљен као средство за подстицање активизма и креативности код младих. Такође, служи да се школе у целој Европи повежу и размењују искуства везана за школу или за све остало. Поред свега овога, постоји важан аспект реализације пројекта. Наиме, сви живимо у друштву које се постепено глобализује, где се мења тржиште, начин живота, па и саме моралне вредности. Не треба расправљати да ли је глобализација позитивна или негативна појава, али у сваком случају морамо бити спремни за време које долази. И то је једна од главних идеја овог пројекта: да се што боље упознамо са оним што постоји на овом свету, и да представимо целој Европи своје квалитете, таленте, које сигурно имамо.

28 Септембар 2009 In Connecting Classrooms

Нови међународни пројекат у коме учествује наша школа

Поводом покретања међународног пројекта ,,Повезивање учионица” (Connecting Classrooms) у Европи, у Србији је 28.09. 2010. одржана конференција којој су присуствовали наставници, директори школа и представници локалних самоуправа из централне и јужне Србије и Војводине.

 

Ви сте овде: Почетна Ученици Connecting Classrooms