Снежана Кузмановић

12 Мај 2013 By In WWW

Некада бивши ђак, а сада професор социологије у Првој београдској, наставља да негује и подстиче своје ученике. За себе каже да је педагошки оптимиста и да не прихвата фразу да су ђаци све гори, јер иако је још Цицерон писао да се младеж страшно искварила векови су то ипак демантовали. Кроз призму своје професије налази увек оправдања за ученике за које каже да су сјајни с обзиром на дух турбулентних времена у којима живе. Верује у мисију просвете и бољу школу, победу доброте над примитивизмом, у своје ученике и колеге, а да себе не сматра Дон Кихотом.

Своја усмена предавања често допуњује презентацијама, актуелним социолошким филмовима као и социолошким текстовима из штампе. Тако није редак случај да се филмови попут "Шиндлерове листе", "Фаренхајт 9/11", "Америчка лепота" или неки документарни филм BBC-ја на тему различитости култура и религија нађу у плану и програму наставе социологије.

Често истиче да је лако предавати социологију јер живимо у времену социолошких чуда, друштвених парадокса и крајности. Истиче да смо сви данас приморани да будемо социолози опажајући наше животе између тајкуна и контејнера, небулозне медијске сцене и квазиелита које нас окружују. Нада се да ће управо наши ђаци мењати дато "друштвено лудило" и зато верује у свој позив.

Члан је Тима за превенцију насиља , а заслужна је за учествовање наше школе у пројекту "Развој предузетништва као кључне компетенције у општем средњем образовању", где заједна са професорком Слатком Вучинић координише рад ученика на изради "Културног водича кроз Београд за младе".

Ви сте овде: Почетна Наставници Настава Снежана Кузманoвић