02 Децембар 2018 In Веронаутика

У суботу, 28. априла 2018. године с благословом патријарха српског г.г. Иринеја на Православном богословском факултету Универзитета у Београду, одржано је градско такмичење из верске наставе Архиепископије београдско-карловачке.

На такмичењу је учествовало девет школа које су претходно били победници или другопласирани на општинском такмичењу које је било организовано по активима средњих школа.

Прво место на градском такмичењу освојили су ученици Прве београдске гимназије.

Екипу наше школе чинили су следећи ученици:

                        Матија Ђуричић I8

                        Ана Влаховић II4

                        Лука Глоговац II5

                        Исидора Жујовић III8

                        Алекса Галовић IV5

Ученици су се истакли изванредним знањем, што је похвалила комисија, организатори такмичења, вероучитељи и ученици који су учествовали у финалу. Оно што посебно радује јесу љубав и посвећеност коју су ученици показали према верској настави.

Поред диплома и прогодних поклона, сви учесници градског финала награђени су и путовањем по манастирима Србије.

 

 

                                                                                                                                                          Марија Стоиљковић

                                                                                                                                           катихета у Првој београдској гимназији

02 Јуни 2016 In Веронаутика

         Дана 9. 4. 2016. године под покровитељством патријарха српског г. Иринеја, у парохијском дому Храма Светог Саве, одржано је такмичење ученика верске наставе. Такмичење је било екипно и елиминационо. Ученици Прве београдске гимназије су показали висок ниво знања у свим елиминационим круговима. У финалном кругу такмичења освојили су убедљиво прво место и пласман на такмичење aрхиепископије.

 

Чланови екипе који су представљали нашу школу су:

Ивковић Анђела II/6

Пешић Милица II/6

Милош Ромчевић II/1

Михајло Граховац I/4

Професор верске наставе: Сава Цуњак

 

 

14 Јуни 2013 In Веронаутика

Православна веронаука у гимназијском образовању и васпитању пружа целовит поглед на свет и живот. У оквиру тога ученици Прве београдске гимназије, заједно са професорком верске наставе Миланом Ивковић редовно посећују храм Светог Александра Невског где имају могућност да добију не само информативно-сазнајно образовање већ и доживљајно-делатно, управо кроз искуство Цркве и посету храму. На тај начин ученици имају могућност да развију способност за постављање питања о најдубљем смислу постојања света и човека, људској слободи, животу и заједници, као и да изграде способност дубљег разумевања и вредновања хришћанске културе и цивилизације у којој живе, као и вредновање различитих култура и религија.

 

Професор верске наставе Милана Ивковић

25 Април 2013 In Веронаутика

 

Посета изложби Икона, српска духовна и историјска слика у галерији Српске Академије Наука и Уметности, коју је приредио Историјски музеј Србије, а аутор је Андреј Вујновић. 

Ви сте овде: Почетна Клуб прве Верoнаутика