24 Април 2014 In Дебатни клуб

Ученици Прве београдске гимназије и активни чланови Дебатног клуба, Нестор Јанковић

и Дања Дрндарски (III/1), учествовали су на интернационалном турниру "Budapest Open"

(28.02. - 03.03.2014.).

Значај учешћа на овом турниру огледа се у томе што су ученици имали прилику да дебатују на

енглеском језику, у конкуренцији учесника из 40 држава са свих континената и да размене и

прошире досадашња дебатна искуства.

11 Мај 2013 In Дебатни клуб

Дебатни клуб Прве београдске гимназије основан је 2.октобра 2012. године, на иницијативу ученика четвртог разреда, Соње Баџа и Вукана Марковића, чију су идеју безусловно подржале професорке Драгана Стојановић и Бојана Арсић.

Прва београдска гимназија је трећа средња школа, у којој академска мрежа ,,Отворена комуникација'' спроводи свој образовни програм. Основни циљ ове академске мреже, унапређење културе дијалога, спроводи се још од 1997. године.

Дебата је аргументована расправа, подстиче на критичко размишљање, пружа могућност сучељавања различитих ставова, а све то уз аргументацију, толеранцију, поштовање, дружење, учешће на интернационалним и регионалним турнирима…

Поред професора, који су подржали рад овог клуба и учествују у раду истог, предавач на радионицама је Небојша Колунџић, један од представника ,,Отворене комуникације'' и финалиста Светског универзитетског дебатног првенства 2012. године у Манили.

Радионице се одржавају сваког уторка од 20 часова. Сва обавештења могу се пронаћи на Facebook групи ,,Дебатни клуб Прве београдске гимназије'' или се заинтересовани могу обратити председници клуба, Соњи Баџа. 

11 Мај 2013 In Дебатни клуб

ПЛАН РАДА ДЕБАТНОГ КЛУБА ПРВЕ БЕОГРАДСКЕ ГИМНАЗИЈЕ

ЗА ШКОЛСКУ 2012/2013. ГОДИНУ

 

Подршка, академска мрежа''Отворена комуникација''

 

НЕДЕЉА                       ОПИС РАДИОНИЦЕ

 

Ви сте овде: Почетна Клуб прве Дебатни клуб