ЛЕТОПИСЦИ

20 Мај 2013 By Уредништво In Историјски клуб

 

(Историјски клуб Прве београдске гимназије)

 

            У оквиру Клуба Прве београдске гимназије ради и историјска секција под називом „Летописци“. Секцијом од школске 2008/2009. године руководи професорка Биљана Крстић. Те школске године секција се укључила у обележавање школског јубилеја – 170 година од оснивања Прве београдске гимназије. Ученици су тада радили на прикупљању грађе за израду Споменице, пре свега списка свих матураната од оснивања гимназије до 2009. године. Задатак су успешно обавили а резултат њиховог рада може се видети у публикованој Споменици.

            Ове школске године (2012/13.)  секција се укључила у међушколски пројекат „На данашњи дан“. Циљ пројекта је формирање годишњег циклуса важних општеобразовних догађаја за сваки дан у години на једном месту с циљем да се линк до тог места може поставити на школске вег-сајтове, блогове наставника и друга образовна веб-места. Специфични циљеви пројекта су, како за ученике, тако и за наставнике:

*учење и обнављање знања општекултурног карактера из свих области људског знања

*неговање истраживачког духа, вештине синтезе и представљања најбитнијих догађаја

*неговање историјске свести о тековинама и развоју цивилизације и одговорности према постигнућима из прошлости,

*развијање технике претраживања, филтрирања, вредновања информација на Интернету и њиховог избора и провере у складу с образовним критеријумима

                        *развијање етичког односа према веб-изворима

                        *неговање сарадничке компетенције и тимског рада

            Ученици наше школе презентоваће своје ретултате од 20. до 26. маја 2013. године. Три ученика Стефан Јокановић, Најдан Милијић и Саша Самарџић проћи ће обуку, а потом ће кроз вршњачку едукацију обучити и припремити остале чланове тима за унос података. Професори задужени за овај пројекат су Биљана Крстић и Драгана Радосављевић.

            Са нестрпљењем очекујемо „своју недељу“ како би презентовали наш вишемесечни рад.

                                                                                                       Летописци

Ви сте овде: Почетна Клуб прве Историјски клуб ЛЕТОПИСЦИ